Het flexibele en veelzijdige platform voor blended care

Aanmelden

CHILD EMPATHY AND SYSTEMIZING QUOTIENT (EQ-SQ)

INHOUD VAN DE VRAGENLIJST
DOELGROEP Kinderen
DOEL

De EQ-SQ is ontwikkeld om empatisch vermogen (EQ) en systematiseren(SQ) te meten bij kinderen tussen de 4 en 11 jaar oud. Het EQ onderdeel is in staat om moeizame empathisch vermogen te detecteren, wat vaak geassocieerd wordt met ASS. Het SQ component heeft voorspelt de neiging en behoefte naar structuur en systemen, eveneens geassocieerd met ASS.

ANTWOORDTYPE De lijst bestaat uit 55 items (EQ = 27; SQ= 28), gevolgd door 4 antwoordmogelijkheden variërend van “definitely agree” tot “definitely disagree”. De ouder geeft aan in welke mate ze het eens zijn met de stelling.
SCORING De score wordt berekend door de items op te tellen. EQ score kan variëren tussen de 0-54 en SQ score tussen de 0-56.
PSYCHOMETRISCHE GEGEVENS
ALGEMEEN

Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen hoger scoren op de EQ-items en mannen voornamelijk op de SQ-items. Kinderen met een autismespectrumstoornis scoren significant lager op EQ-items en significant hoger op de SQ-items. Er is sprake van hoge coëfficiënt voor zowel de EQ items (a = 0.93) als de SQ items (a = 0.78).

LITERATUUR

Auyeung, B., Wheelwright, S. Allison, C., Atkinson, M. Samarawickrema, N. & Baron-Cohen, S. (2009). The Children’s Empathy Quotient and Systemizing Quotient: Sex Differences in Typical Development and in Autism Spectrum Conditions. Journal of Autism and Developmental Disorders, Vol. 39, 1509-1521.

©  Springer Science+Business Media, LLC 2009

LICENTIEKOSTEN € 0,37 per afname