Het flexibele en veelzijdige platform voor blended care

Aanmelden

ALCOHOL USE DISORDERS IDENTIFICATION TEST - CONSUMPTION (AUDIT-C)

INHOUD VAN DE VRAGENLIJST

DOELGROEP

Volwassenen

DOEL

De AUDIT is ontwikkeld door de World Health Organization (WHO) om personen met riskante en schadelijke patronen van alcoholgebruik te identificeren. De AUDIT-C is een verkorte versie van de AUDIT en bevat enkel de items die zich richten op de hoeveelheid geconsumeerde alcohol. Doordat de vragenlijst zo kort is, is deze uitstekend geschikt voor het volgen van de progressie van de alcoholinname.

ANTWOORDTYPE

De test bestaat uit 10 (AUDIT) of 3 (AUDIT-C) vragen met meerdere gesloten antwoordmogelijkheden.

SCORING

De schaalscores worden berekend door de scores op de items van die schaal bij elkaar op te tellen.

SCHALEN

De AUDIT-C heeft enkel een totaalscore.

PSYCHOMETRISCHE GEGEVENS

ALGEMEEN

De AUDIT is wetenschappelijk onderzocht en de psychometrische waarden zijn goed. De test-hertestbetrouwbaarheid is goed en de vragenlijst vertoont een hoge correlatie met andere op alcoholgebruik gerichte vragenlijsten zoals de CAGE of MAST.

LITERATUUR EN COPYRIGHT

Bush, K., Kivlahan, D. R., McDonell, M. B., Fihn, S. D., & Bradley, K. A. (1998). The AUDIT alcohol consumption questions (AUDIT-C): an effective brief screening test for problem drinking. Archives of internal medicine, 158(16), 1789-1795. 

World Health Organization (2001). The alcohol Use disorders identification test. Guidelines for use in primary care. Geneva: World Health Organization.

© 2001 World Health Organization

Nederlandse vertaling door G.M. Schippers., & T.G. Broekman, MATE (2010).

De gedigitaliseerde test is door TelePsy vervaardigd na schriftelijke toestemming. Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan.

HANDLEIDING

http://www.mateinfo.nl/audit/audit-nl.pdf

LICENTIEKOSTEN

n.v.t.